ЕЛЕКТРОДИ ІНСТРУМЕНТУ ДЛЯ ЗВАРЮВАННЯ ЛЕГЕНЬ

Автор(и)

  • С.В. Попов Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", Ukraine https://orcid.org/0000-0003-1518-6824
  • О.В. Лебедєв Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут Імені Ігоря Сікорського», Ukraine https://orcid.org/0000-0002-8692-6677

DOI:

https://doi.org/10.20535/2617-8974.2022.8.268826

Анотація

Тема дослідження: «Електроди для інструменту для зварювання легень».

Обсяг роботи становить 7 сторінок, міститься 13 ілюстрацій, 2 таблиці. Загалом опрацьовано 14 джерел.

Актуальність: метод високочастотного роз’єднання має ряд переваг над іншими методами роз’єднання легень: безкровність, відсутність сторонніх предметів на місці шва, короткий період реабілітації, відсутність обвуглення тканин, однорідність тканини шва. Проте в порівнянні з іншими тканинами, до яких застосовують метод високочатотного зварювання, модуль Юнга та еластичність легень нижчі, а імпеданс вищий, що змушує прикладати додаткових навантажень на легеню та збільшувати напругу для досягнення успішного високочастотного зварювання легень. Саме тому не можна використовувати однакові електроди для резекції і судин, і паренхіми легень, і є необхідність спроектувати такі електроди, розподіл навантажень при стисненні яких буде сприяти процесу зварювання легень.

Мета: обґрунтування форми та характеристик електродів за результатами досліджень теплового, механічного та електролітичного впливу на тканину легень при моделюванні процесу зварювання легень.

Завдання: обрати середовище для моделювання електродів та проведення досліджень; визначити параметри моделей та середовища для проведення симуляції по зварюванню легень; провести моделювання процесу зварювання легень з отриманням результатів аналізу на статичне навантаження, протікання теплових та електричних процесів в тканині легені; проаналізувати отримані результати, дати висновки по оптимальним формам та розмірам електродів для інструменту для зварювання легень.

Ключові слова: Електроди, електропровідність, комп’ютерна симуляція, легеня, роз’єднання, температура, тиск.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-12-29

Номер

Розділ

Статті